Besparing

Energiförbrukning

I äldre byggnader med gamla belysningssystem kan upp till 80% av elförbrukningen ligga hos belysningen.

Igenom att byta till moderna LEDbelysningar och LEDarmatur kan man spara upp till 80% av elförbrukningen och därmed minska påverkan på miljön dramatiskt.

I ett typiskt fall kan man spara in investeringen i LEDbelysningen inom 12-24 månader. Men det är möjligt att spara in det så snabbt som under 12 månader.

I och med att ljuskällorna inte behöver bytas mer än var 5-10 år, sparas också mycket avfall in.

Effektivitet – Lm/W

En LEDarmaturs effektivitet är långt överlägsen äldre traditionella belysningssystem. Med effektivitet menar man alltså antal lumen(ljusstyrka) man får ut per watt man sätter in.

Igenom att byta till modern LEDbelysning i era industrilokaler, sporthallar eller butiksmiljö, kommer ni att inte bara spara in på energiförbrukningen i användningsskedet. Det sparas även in energi i produktionsledet i och med att man behöver färre armaturer för samma lokal.

Med RETINA LEDbelysning får ni en effektiv belysning oberoende på vilken typ av verksamhet ni driver.

Underhållskostnader

Med LEDbelysning sparar man in enorma mängder tack vare armaturernas långa livslängd. Detta innebär lägre underhållskostnader, speciellt i höglager och andra byggnader med höga tak.

I och med att RETINA LEDarmaturer har en livslängd på mellan 5-10 år sparar man in stora mängder på att inte så ofta behöva ta in högliftar/saxliftar för att byta lysrörsarmatur.

Denna kostnadsbesparing tillsammans med färre besök av elektriker gör att denna investering snabbt betalas av.

Energinivå

För att hålla produktiviteten på topp under hela dagen måste energinivån hos hela personalstyrkan hållas på optimal nivå under dagen. Igenom att använda rätt belysning kan de retinala ganglia-cellerna i ögat ta till sig värmetonerna i ljuset för att skapa rätt förutsättningar i kroppen.

Vår energinivå i kroppen består inte bara av att äta och dricka rätt. Den mentala sidan är också en mycet viktig sida. Igenom rätt belysning och speciellt ledbelyning med rätt styrka och intensitet vid rätt tillfälle under dagen hålls energinivån på optimal nivå under hela dagen.

Modern tillverkningsmetod

Med senaste tillverkningsmetoden ser vi till att senaste materialtyper används för att säkerställa att LED-belysningen ger optimal effektivitet, ger minimalt med avfall i produktionen och ger er en lång livslängd på armaturen.