Industribelysning

Industribelysning

Bra industri belysning är en viktig del inom industrin, utifrån flera olika perspektiv. En god belysning viktigt för att underlätta och effektivisera produktionen. Den är också viktig för att främja en ordentligt upplyst, stabil och behaglig arbetsmiljö för alla som belysningen berör. Med teknikens utveckling har även industribelysningen moderniserats, huvudsakligen genom övergången till LED-teknik. Med led industribelysning finns möjligheten att anpassa belysningen efter varje fabrik eller lokals inredning och särskilda förutsättningar. Detta innebär att ljussättningen blir så bra och kostnadseffektiv som möjligt.

Det är nämligen just anpassningsförmågan som är den stora fördelen med led belysning inom industrin.  Det finns många sätt att reglera och maximera led-belysningen på. Retina Lightings industribelysning anpassas efter de användningsområden som utrustningen ska användas. Vi arbetar med många olika komponenter och aspekter såsom ljuseffekter, ljuskäglor, CRI-tal, snabbkopplingar och upphängningssätt.

Led industribelysning för maximal effekt

Industribelysning med den senaste LED-tekniken innebär höga krav på ljusstyrka, livslängd och färgåtergivning. Kort sagt är detta en teknik med stora möjligheter, som ska löna sig lika mycket ekonomiskt som estetiskt för varje företag eller verksamhet. I lokaler med produktion krävs en anpassad ljuskälla för att ge lagom mycket ljus utan att bländas. Ögats komplexitet och känslighet är något som vi på Retina Lighting förstår. Det är en vetenskap som vi tagit fasta på och varit trogna sedan vi startade upp vår verksamhet.

Vi har lösningen för ditt företag eller verksamhet där takhöjden är mellan 4-30 meter. Vi erbjuder dessutom olika styrsystem som tillval till våra ledbelysningsprodukter för att garantera största energieffektivitet och användarvänlighet.


EX-belysning

Ingen industrimiljö är den andra lik. Vissa miljöer är utsatta för större risk för explosion än andra och det är viktigt att välja rätt belysningsarmatur så att de inte orsakar olyckor. Val av rätt material för Ex-Zon, säkerhetsaspekt, armaturval, ljusutbyte och montage är sådant som vi tänker på för att leverera rätt belysningslösningar anpassade för explosionsklassade områden.

Visa mer

Kyl & Frysrum

Kylrum och frysrum är på grund av sina temperaturer speciella rum som kräver en speciell interiör, så också en speciell belysning. Medans temperaturen i kylrum kan variera mellan 0 till 15 grader blir det i frysrum ibland så kallt som – 40 grader Celsius. Därför ställs det särskilda krav på de armaturer och ljuskällor liksom den manöverutrustning som används i dessa miljöer.

Visa mer

Lagerbelysning

Vi på Retina Lighting kan lagerbelysning och arbetar ständigt för att driva utvecklingen av lagerlokalsbelysning framåt. Detta gör vi utifrån vår övertygelse om att ingen framgångsrik produktion eller lagerverksamhet har råd att underskatta belysningens betydelse – såväl utifrån en ekonomisk liksom en miljömässig aspekt. Den ekonomiska fördelen med att investera i modern lagerbelysning finns i LED-teknikens förlovade möjligheter.

Visa mer

Livsmedelsindustri

Vi vet alla att när det gäller livsmedelsproduktion så ställs det stora krav på allt i denna omvgivning. Både när det gäller arbetsmiljön för personalen och säkerhet och krav på allt som kan komma i kontakt med slutprodukten som i detta fall är det som vi stoppar i munnen.

Visa mer

Montering & produktion

Monteringsarbeten har idag blivit mer automatiserade och kvalitetskraven är högre. För återstående visuella arbetsuppgifter är det avgörande att det finns intelligenta och ergonomiska belysningslösningar så att de anställda kan hålla motivationen och prestandan uppe. Linjära eller symmetriska armaturer utrustade med LED är det bästa alternativen för monterings- och processanläggningar.

Visa mer

Parkeringshus

Belysning för parkering ska väljas noggrant för att säkerställa den personliga tryggheten och säkerheten. I parkeringsgarage står oftast belysningen och lyser 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 52 veckor om året. Genom att välja LED-belysning som belysning i parkeringshus och parkeringsgarage, och dessutom välja att styra den med närvaro är energibesparingspotentialen enorm i denna typ av fastigheter.

Visa mer