Ladugård & Stallbelysning

Ladugård & Stallbelysning

Ridning är en precisionssport där minsta lilla ljusfälla kan vara det som avgör att en häst river ett hinder eller inte eller att ryttaren tar rätt eller fel beslut. Beroende på vilken typ av aktivitet gäller lite olika ljusbehov, men generellt kan man säga att man behöver 150-200 lux vid träning och 300-400 lux vid tävling.

De flesta ridhus ser ungefär likadana ut och kännetecknas av en stor och rektangulär markyta med ett triangelformat tak. Förutsättningarna för att skapa ett jämnt och fint ljus över hela ridhuset är därför goda med Retina Lightings produkter för ridhusbelysning.

Ledbelysning ridhus och stall

När det gäller belysning i ridhus är det rekommenderat att man använder ledbelysning. Detta eftersom ledbelysning i ridhus ger en dagsljusliknande belysning som inte avger någon onödig värme, vilket också minskar energikostnaderna. Att optimera energikostnaderna med hjälp av ledbelysning i ridhus och stall är särskilt viktigt eftersom detta är platser som ofta nyttjas året om och dessutom med en ganska hög intensitet.

Retina Lighting erbjuder flera olika lösningar för ledbelysning i ridhus och stall. För en perfekt belysning utför vi gärna ljusberäkningar och allmän konsultation, vilket garanterar att ni från första början får de allra bästa förutsättningarna för såväl ryttare som häst.