Kyl- & Frysrum

Ledbelysning kylrum och frysrum

Kylrum och frysrum är på grund av sina temperaturer speciella rum som kräver en speciell interiör, så också en speciell belysning. Medans temperaturen i kylrum kan variera mellan 0 till 15 grader blir det i frysrum ibland så kallt som – 40 grader Celsius. Därför ställs det särskilda krav på de armaturer och ljuskällor liksom den manöverutrustning som används i dessa miljöer. Faktum är att kallförvaringsbranschen länge har haft problem med att hitta lämpliga belysningslösningar. Lysrör har visat sig inte fungera optimalt i kalla miljöer varpå man har behövt installera fler låg-effektiva armaturer för att tillgodose ljusbehoven i kyl- och frysrum. Vad som då har visat sig vara den perfekta lösningen för dessa rum är LED-belysning.


Energisnåla kylrum och frysrum med hjälp av ledbelysning


LED-teknik är av sin natur mycket hållbar teknik och armaturerna håller i regel 25 gånger längre än klassisk industribelysning med HID och HPS-ljuskällor och behöver upp till 80% mindre energi än dessa traditionella lampor. Dessutom behöver ljuskällorna i ledbelysning aldrig bytas ut och alstrar avsevärt mindre värme, vilket förstås är en god egenskap i miljöer som ska vara kalla. Vidare är ledbelysning i kylrum och frysrum det enda alternativet om man också vill minimera ljusförlusterna i rummet samt optimera belysningens starttid.

Retina Lighting jobbar med LED-belysning i större format för många olika användningsområden och tillgodoser belysningsbehov utefter olika förutsättningar och krav på takhöjd, IP-klassning, ljusstyrka och styrsystem. Vår moderna LED-teknik garanterar lång livslängd och minimalt underhåll. Vi hjälper er gärna med konsultering kring just ert behov av ledbelysning för kylrum eller frysrum.