Ridhus

RIDHUS

Ridhus belysning


Ett ridhus är en lokal som ställer särskilt höga krav på belysning. De olika tränings och tävlingsformer som förekommer i ridhuset kräver alla en optimal ljusbild för att såväl hästen som ryttaren ska göra så bra ifrån sig som möjligt. Ridning är en precisionssport där minsta lilla ljusfälla kan vara det som avgör att en häst river ett hinder eller inte eller att ryttaren tar rätt eller fel beslut. Beroende på vilken typ av aktivitet gäller lite olika ljusbehov, men generellt kan man säga att man behöver 150-200 lux vid träning och 300-400 lux vid tävling.


De flesta ridhus ser ungefär likadana ut och kännetecknas av en stor och rektangulär markyta med ett triangelformat tak. Förutsättningarna för att skapa ett jämnt och fint ljus över hela ridhuset är därför goda med Retina Lightings produkter för ridhusbelysning.   


Ledbelysning ridhus och stall


När det gäller belysning i ridhus är det rekommenderat att man använder ledbelysning. Detta eftersom ledbelysning i ridhus ger en dagsljusliknande belysning som inte avger någon onödig värme, vilket också minskar energikostnaderna. Att optimera energikostnaderna med hjälp av ledbelysning i ridhus och stall är särskilt viktigt eftersom detta är platser som ofta nyttjas året om och dessutom med en ganska hög intensitet.


Retina Lighting erbjuder flera olika lösningar för ledbelysning i ridhus och stall. För en perfekt belysning utför vi gärna ljusberäkningar och allmän konsultation, vilket garanterar att ni från första början får de allra bästa förutsättningarna för såväl ryttare som häst.


Vill Ni ha hjälp med att planera belysning i ert ridhus. Fyll i kontaktformuläret nedan, så återkommer vi snarast!

 
 
 

OM OSS

Copyright @ All Rights Reserved

RETINA LED-belysning för industri, lager och lokaler med höga takhöjder

Retina Lighting AB

Fjärås Industriväg 27

439 74 Fjärås

010-330 63 20

info.admin@retinalighting.se